Rik Hirdes, woonachtig in Den Bosch, is al vanaf 12-jarige leeftijd bezig met zingen en acteren. Toen hij zestien werd, begon hij aan de MBO Theaterschool in Tilburg. Hier volgde hij CVT-zanglessen bij Jeroen Manuhutu.

 

Nadat hij deze opleiding in 2015 afrondde, startte hij aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten met de opleiding Muziektheater Klassiek. In juni 2019 behaalde hij zijn diploma met de afstudeervoorstelling Suburbia met muziek van Leonard Bernstein.

 

Tijdens deze opleiding heeft hij zanglessen gevolgd bij Harry Ruijl. Andere zangdocenten waar Rik mee heeft samengewerkt zijn: Miranda van Kralingen, Wilma Bierens en Kathelijn van Dongen. Ook volgde hij acteerlessen bij Marc Krone, Brigitte Odett en Roeland Vos.

 

Rik studeerde in 2022 af  aan de ''Master of Music'', richting Muziektheater daar volgt hij zanglessen bij Edward Hoepelman en Katrien Verheijden om zich verder te verdiepen in het musical repertoire.

 

Er zijn verschillende projecten en voorstellingen waar Rik onderdeel vanuit maakte: Die Fledermaus, Carmina Burana, Petite Messe solennelle, twee short opera’s tijdens het Opera Forward Festival van DNO en hij speelde de rol van Papageno in Die Zauberflöte.

 

Vanaf zijn tweede studiejaar geeft Rik actief zanglessen. Tijdens zijn educatieve minor heeft hij zich verschillende technieken van het lesgeven eigen gemaakt.

 

Ook werkt Rik als acteur bij educatieve theatergezelschappen. Daarnaast zingt hij met een fijn timbre en inlevingsvermogen op bruiloften en begrafenissen.

 

Over mij